preloader

Wartość odżywcza produktu w 100g

Wartość odżywcza produktu: w 100 g produktu
Wartość energetyczna 581,00 kJ/ 139,00 kcal
Tłuszcz 4,10g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,00g
Węglowodany 17,00g
w tym cukry 1,50g
Błonnik 1,60g
Białko 8,80g
Sól 0,60g
Skład i alergeny
Składniki: Kurczak 33%, warzywa (kapusta biała, szczypior, pieczarki, czosnek, koper włoski, imbir), mąka pszenna, woda, olej roślinny (rzepakowy), sól, sos sojowy (soja, woda, sól, mąka pszenna, cukier), skrobia ziemniaczana, pieprz, papryka mielona. Kurczak z UE.
Informacje dla alergików: PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ: SEZAM, SELER, MLEKO, SKORUPIAKI, GLUTEN, RYBY, SOJA.

Pierożki gyoza z kurczakiem

Tradycyjny Japoński sposób przygotowania:
1. Rozgrzać patelnie teflonową.
2. Rozprowadzić 1 łyżeczkę oleju na patelni.
3. Ułożyć pierożki płaską częścią na rozgrzanym oleju.
4. Smażyć ok.2 minut.
5. Dodać ok. ½ szklanki wody.
6. Przykryć i dusić ok. 4 minuty następnie odkryć i pozwolić odparować resztkom wody.
7. Tak przygotowane pierożki przełożyć na talerz i podawać z sosem sojowym.