preloader

Wartość odżywcza produktu w 100g

Wartość odżywcza produktu: w 100 g produktu
Wartość energetyczna 791 kJ/ 189 kcal
Tłuszcz 5,8g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,2g
Węglowodany 24,7g
w tym cukry 0,4g
Błonnik 1g
Białko 10g
Sól 1g
Skład i alergeny
Składniki: Warzywa (marchew, kapusta biała, bakłażan, seler, cukinia, fasola biała, pietruszka, pieczarki, por, cebula, koper włoski, czosnek, imbir), mąka przenna, woda, olej roślinny (rzepakowy), olej kokosowy, sól, soja, skrobia ziemniaczana, pieprz, papryka mielona.
Informacje dla alergików: Produkt może zawierać śladowe ilości: sezam, seler, mleko, skorupiaki, strączki.

Pierożki gyoza z Warzywami

Tradycyjny japoński sposób przygotowania:
1. Rozgrzać patelnię teflonową.
2. Rozprowadzić 1 łyżeczkę oleju na patelni.
3. Ułożyć pierożki płaską częścią na rozgrzanym oleju.
4. Smażyć około 2 minuty.
5. Dodać około ½ szklanki wody.
6. Przykryć i dusić około 4 minuty następnie odkryć i pozwolić odparować resztkom wody.
7. Tak przygotowane pierożki przełożyć na talerz i podawać z sosem sojowym.