preloader

Wartość odżywcza produktu w 100g

Wartość odżywcza produktu: w 100 g produktu
Wartość energetyczna 694,00 kJ/ 166,00 kcal
Tłuszcz 6,50g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,10g
Węglowodany 18,50g
w tym cukry 2,30g
Błonnik 1,90g
Białko 8,70g
Sól 0,80g
Skład i alergeny
Składniki: Łosoś 24% (surowy, wędzony na zimno), warzywa (kapusta biała, fasola biała, koper włoski, szczypior, grzyby Shiitake, imbir, czosnek, koperek), mąka pszenna, woda, śmietanka pasteryzowana (z mleka), olej roślinny (rzepakowy), sól, sos sojowy (soja, woda, sól, mąka pszenna, cukier), bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), pieprz, skrobia ziemniaczana, papryka mielona, kolendra mielona, pietruszka suszona, kwasek cytrynowy. Łosoś z UE oraz spoza UE.
Informacje dla alergików: PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ: SEZAM, SELER, MLEKO, SKORUPIAKI, GLUTEN, RYBY, SOJA.
Informacje dodatkowe: PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ OŚCI.

Pierożki gyoza z łososiem

Tradycyjny japoński sposób przygotowania:
1. Rozgrzać patelnię teflonową.
2. Rozprowadzić 1 łyżeczkę oleju na patelni.
3. Ułożyć pierożki płaską częścią na rozgrzanym oleju.
4. Smażyć około 2 minuty.
5. Dodać około ½ szklanki wody.
6. Przykryć i dusić około 4 minuty następnie odkryć i pozwolić odparować resztkom wody.
7. Tak przygotowane pierożki przełożyć na talerz i podawać z sosem sojowym.