preloader

Wartość odżywcza produktu w 100g

Wartość odżywcza produktu: w 100 g produktu
Wartość energetyczna 502 kJ/ 120 kcal
Tłuszcz 0,80g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,10g
Węglowodany 19,50g
w tym cukry 1,9g
Błonnik 2,50g
Białko 8,50g
Sól 0,80g
Skład i alergeny
Składniki: Krewetki 25%, warzywa (kapusta biała, fasola biała, szczypior, grzyby Shiitake, czosnek, koper włoski, imbir), mąka pszenna, woda, olej roślinny (rzepakowy), sól, sos sojowy (soja, woda, sól, mąka pszenna, cukier), skrobia ziemniaczana, pieprz. Krewetka spoza UE.
Informacje dla alergików: PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ: SEZAM, SELER, MLEKO, SKORUPIAKI, GLUTEN, RYBY, SOJA.

Pierożki gyoza z krewetkami

Tradycyjny japoński sposób przygotowania:
1. Rozgrzać patelnię teflonową.
2. Rozprowadzić 1 łyżeczkę oleju na patelni.
3. Ułożyć pierożki płaską częścią na rozgrzanym oleju.
4. Smażyć około 2 minuty.
5. Dodać około ½ szklanki wody.
6. Przykryć i dusić około 4 minuty następnie odkryć i pozwolić odparować resztkom wody.
7. Tak przygotowane pierożki przełożyć na talerz i podawać z sosem sojowym.